OM OSS

Företaget Tillslag är grundat av Eija Feodoroff som i över 20 år arbetat med att utveckla fotbollsspelares tillslag. Hennes erfarenheter och kunskap har hon förmedlat till ledare och spelare på olika nivåer i såväl svenska som internationella klubb- och landslagsmiljöer. Några av de tusentals spelare som Eija har tränat genom åren är Jiloan Hamad, Miko Albornoz, Jordan Larsson, Isaac Kiese Thelin, John Guidetti, Ludvig Augustinsson, Kristoffer Peterson, Oskar Jansson, Lotta Schelin, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist och Annica Svensson.

Momentet ”tillslag” är en sammanfattande benämning för de olika teknikerna som används vid passningar (lång/kort, hög/mark), skott, inlägg, frisparkar och hörnor. Totalt sett alltså de tekniker som används mest på en fotbollsplan och vars kvalitet och utfall har en direkt avgörande roll såväl för den enskilda spelaren som för ett lags framgång och förmåga att prestera optimalt.

Vårt grundläggande budskap är att alla fotbollsspelare skall besitta förmågan att ”bestämma över bollen”. Att till en början få kunskap om de olika verktygen för en fungerande tillslagsteknik i de olika situationer man ställs inför. Kan man detta så kan man sedan också medvetet jobba med att utveckla och förbättra sin specifika teknik inom just området tillslag. För oavsett vilket beslut man tar som bollhållare, krävs i slutändan förmågan att också kunna utföra det, samtidigt som beslutsfattning till viss del styrs av de tekniska verktyg man som spelare besitter.